Γράφει η «ξενόδοχος»

Κι όμως τα καταλύματα τύπου Airbnb γύρω από την Ακρόπολη είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη σε σύγκριση τουλάχιστον με τα αντίστοιχα γύρω από εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικούς τόπους άλλων μεγαλουπόλεων στο εξωτερικό.

To αλά AirBnB project δεύτερης κατοικίας του mr Beat

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει σχετική έρευνα της εταιρείας uswitch.com που έκανε τις συγκρίσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης γύρω από διάσημα τοπόσημα στον κόσμο που όλοι θέλουν να επισκεφθούν.

Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Έλληνες με την Airbnb;

Τα καταλύματα λοιπόν γύρω από την Ακρόπολη με 66 ευρώ κατά μέσο όρο είναι τα δεύτερα φθηνότερα προσφέροντας μάλιστα και άριστη σχέση ποιότητας -τιμής, ενώ την πρωτιά έχουν αυτά γύρω από την Πομπηία με μόλις 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ακολουθεί στην Ισπανία η Αλάμπρα με το γνωστό ανάκτορο στη Γρανάδα με 67 ευρώ και τέταρτο το Κολοσσαίο στη Ρώμη με τιμές στα πέριξ κοντά στα 82 ευρώ.

Η Ιταλία πάντως προσφέρει τα πιο οικονομικά καταλύματα αν ληφθεί υπόψη ότι οι ιταλικές πόλεις σχεδόν μονοπωλούν το τοπ 10 των ευρωπαϊκών τοποσήμων με τις πιο φθηνές τιμές:

  • Στην πέμπτη θέση βρίσκονται  τα καταλύματα γύρω από την Πίζα με το γνωστό Πύργο, γύρω από το Βατικανό κι εν συνεχεία ακολουθούν Φλωρεντία, Βερόνα και Σιένα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here