Στις 4 το απόγευμα ολοκληρώνεται η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και ήδη οι εκτιμήσεις  των χρηματιστών αναφέρουν ότι η προσφορά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4 δισ. ευρώ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις στη διοίκηση Στάση να ανεβάσει το τελικό ποσό που θα αποδεχθεί από 1,35 δισ σε 1,5 δισ €.

Το 15% της αύξησης προορίζεται για τους υφιστάμενους Έλληνες επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 85% θα κατανεμηθεί στους νέους επενδυτές, Έλληνες και ξένους.

Με σημαντική κάλυψη και του ελληνικού βιβλίου προσφορών έκλεισε η δεύτερη ημέρα της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

Αυτό σημαίνει ότι καλύφθηκαν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από χθες έχει καλυφθεί το συνολικό ποσό της αύξησης που ζητά η ΔΕΗ από τους επενδυτές (1,35 δισεκατομμύρια ευρώ) με προσφορές άνω των 3 δισ.

Η μεγάλη πλειονότητα των καθαρών εσόδων από την συνδυασμένη προσφορά, τα οποία υπολογίζονται στα 1,294 δισ. ευρώ , θα χρησιμοποιηθεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής στρατηγικής της.

Το business plan, προβλέπει πως πάνω από τα μισά επενδυτικά κεφάλαια (55 %) θα κατευθυνθούν σε ανανεώσιμες πηγές, το 20 % θα πάει στα δίκτυα διανομής, 7 % σε συμβατικές πηγές ενέργειας, 4% στην παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα και 3% στη λιανική.

Το 85 % προορίζεται για επενδύσεις εντός Ελλάδος και το 15 % (1,4 δισεκ.) στα Βαλκάνια, κυρίως Ρουμανία και Βουλγαρία που παρουσιάζουν το πλεονέκτημα της διασύνδεσης με το ελληνικό σύστημα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here