Γράφει η «ξενοδόχος»

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι οι Ελληνες που έχουν μείνει τουλάχιστον μία φορά σε κατάλυμα τύπου Airbnb όπως προκύπτει από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο και τα στοιχεία ειδικά για τη χώρα μας.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, 64% δηλώνει ότι δεν έχει μείνει καμία φορά σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ ποσοστό 36% ότι έχει μείνει τουλάχιστον μία φορά. Στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσοστά, κατά μέσο όρο, κυμαίνονται στο 71% και 29% είναι οι Ευρωπαίοι που έχουν κάνει τουλάχιστον μία κράτηση σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Η μεγάλη πλειονότητα (89 %) από όσους έχουν κάνει τέτοιες κρατήσεις θεωρούν ότι πρόκειται για μια θετική εμπειρία την οποία θα συνιστούσαν και σε άλλους. Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο διευρυμένη προσφορά καταλυμάτων, στην εξασφάλιση καλύτερων τιμών (63 %), σε καλύτερες παροχές (49%) και σε καλύτερες τοποθεσίες (43 %). 

Για ποιους λόγους οι Ελληνες νοικιάζουν ένα κατάλυμα τύπου Airbnb;

-‘’Γιατί είναι φθηνότερο’’ απάντησε το 77% από 63% στην Ε.Ε.

-‘’Γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μου’’ απάντησε το 59% έναντι 49% στην Ε.Ε.

-‘’Γιατί βρίσκεται σε καλύτερη τοποθεσία’’ απάντησε το 62% έναντι 43% στην Ε.Ε.

-‘’Γιατί υπάρχουν πολλαπλές επιλογές’’ απάντησε το 56% από 37% στην Ε.Ε.

-‘’Γιατί υπάρχουν πολλές αξιολογήσεις και βαθμολογίες από τους χρήστες’’ απάντησε το 62% έναντι 35% στην Ε.Ε.

-‘΄Γιατί έχω μία αυθεντική εμπειρία στον προορισμό μου’’ απάντησε το 32% έναντι 33% στην Ε.Ε.

-‘’Γιατί μου αρέσει να μένω μαζί με άλλους ντόπιους στον προορισμό μου’’ απάντησε ένα 30% από 24% στην Ε.Ε.

 

Πανευρωπαϊκά,  η απότομη αύξηση των υπηρεσιών αυτών όπως δηλώνουν οι Ευρωπαίοι, μπορεί να έχει επιπτώσεις και πέραν των τουριστικών οικοσυστημάτων. Περίπου οι μισοί ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις προκαλούν αύξηση της όχλησης από τους τουρίστες, σε συμφόρηση και σκουπίδια (45 % των ερωτηθέντων) και σε υψηλότερες τιμές και πίεση στη διαθεσιμότητα στέγης (42 % των ερωτηθέντων).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here