Μία νέα εφαρμογή συνιδιοκτησίας και διαμοιρασμού δεύτερης κατοικίας λανσάρει ο πολυμήχανος ιδρυτής της Beat, Νίκος Δρανδάκης.

Ο Nίκος Δρανδάκης απολύθηκε από την BEAT που ίδρυσε ο ίδιος

Πρόκειται για την Flyway Service, η οποία αγοράζει δεύτερες κατοικίες, όπως εξοχικά.

H Flyway επιπλώνει τις κατοικίες που αγοράζει εφαρμόζοντας μοντέρνο σχεδιασμό και στη συνέχεια τοποθετεί μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) για να έχει την ιδιοκτησία της εκάστοτε κατοικίας.

Η Flyway έχει χωρίσει την ιδιοκτησία της LLC σε 8 μερίδια και στη συνέχεια αρχίζει να πωλεί το κάθε μερίδιο ξεχωριστά.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι η Flyway αγοράζει ένα δεύτερο σπίτι σε έναν εξαιρετικό προορισμό αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Οποιοσδήποτε θέλει να έχει ιδιοκτησία και πρόσβαση σε αυτό το ακίνητο μπορεί να αγοράσει ένα από τα οκτώ μερίδια αυτού του σπιτιού έναντι 125 χιλιάδων ευρώ (που είναι το 1/8 της συνολικής αξίας του σπιτιού).

Η αγορά μιας μετοχής εξασφαλίζει πρόσβαση στο σπίτι για το 1/8 του ημερολογιακού έτους, που σημαίνει 44 ημέρες κάθε χρόνο. Και αυτό είναι περίπου ο χρόνος που μια μέση οικογένεια θέλει να έχει πρόσβαση στη δεύτερη κατοικία της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αγοράζεις περισσότερες μετοχές; Τόσο περισσότερο χρόνο διαμονής θα έχεις στην διάθεση σου.

Μόλις η Flyway πωλήσει και τα 8 μερίδια, για κάθε συγκεκριμένο σπίτι, αναλαμβάνει ρόλο διαχειριστή του προγράμματος. Ελέγχει το ακίνητο και διασφαλίζει ότι κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης με την οικογένειά του επισκέπτεται το σπίτι, το βρίσκει σε άριστη κατάσταση και δεν έχει τίποτα να κάνει πέρα από το να το απολαύσει.

Το νέο του project θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αγοράσουν το δεύτερο σπίτι που ονειρεύονται στην τιμή που θα το χρησιμοποιήσουν και να αφιερώσουν την ενέργειά τους μόνο για να το απολαύσουν χωρίς όλες τις κουραστικές εργασίες που σχετίζονται με αυτό.

Το μερίδιο που αγοράζει αντιπροσωπεύει ένα μέρος της αγοραίας αξίας του σπιτιού, το οποίο μπορεί να πουλήσει όποτε θελήσει με την πάροδο του χρόνου – εάν η αξία του σπιτιού αυξηθεί, κερδίζει χρήματα, αν πέσει, χάνει χρήματα, τόσο απλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here