Περί τα 20 εκατ. ευρώ θα χρειασθούν σε πρώτη φάση, προκειμένου να μπεί σε τροχιά το  τουριστικό project ‘’Killada Hills’’ των 400 εκατ. ευρώ του ομίλου της Dolphin στην Αργολίδα, για το οποίο την περασμένη Παρασκευή μπήκαν επισήμως οι υπογραφές στο υπουργείο Ανάπτυξης και περιλαμβάνει γήπεδο γκόλφ, κατοικίες και πολυτελές ξενοδοχείο.

  • Ηδη, σύμφωνα με τον επενδυτή έχουν διατεθεί κεφάλαια περί τα 80 εκατ. ευρώ (για αγορές ακινήτων, μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.τ.λ.), ενώ κοντά στα 20 εκατ. ευρώ θα χρειασθούν για τις πρώτες υποδομές και το γκόλφ ώστε να είναι έτοιμο την επόμενη διετία.
  • Οι πρώτες χρηματοδοτικές ανάγκες θα καλυφθούν από τις πωλήσεις των κατοικιών, τη συμφωνία που έχει προηγηθεί με την Grivalia αλλά και δανεισμό.

Ο όμιλος Dolphin, στο πλαίσιο ρευστοποίησης των συμμετοχών του, είχε προχωρήσει σε συμφωνία το 2018 για την πώληση του έτερου ξενοδοχείου «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι με αγοραστή, κατά πλειοψηφία, την Grivalia Hospitality, (τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia). Τα κεφάλαια από την πώληση του Amanzoe, σε συνδυασμό με τα 10 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να καταβάλλει επιπλέον η Grivalia Ηοspitality για την αγορά 20 προνομιακών οικοπέδων για κατοικίες εντός του γκολφ του «Kilada Hills» και τις πρώτες πωλήσεις των κατοικιών που έχουν ήδη ξεκινήσει φαίνεται ότι καλύπτουν σε πρώτη φάση την επένδυση, ενώ η δημιουργία του ξενοδοχείου θα έρθει σε δεύτερο χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here