Το Avant Mar στην Πάρο θα λειτουργήσει από το φετινό καλοκαίρι και θα προσφέρει στις Κυκλάδες  φιλοξενία 5 αστέρων και υπηρεσίες υψηλής γαστρονομίας.

  • Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, αποκάλυψε χθες , ένα νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 400 εκατ. Ευρώ με επίκεντρο την Ελλάδα.

Τον Ιούνιο 2023, ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του πολυτελούς Avant Mar, στην παραλία Πιπέρι, στην Νάουσα της Πάρου.

Την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία.

Ένα παλιό ξενοδοχείο, 3 αστέρων και 55 δωματίων, επανασχεδιάστηκε, εξοπλίστηκε και προγραμματίστηκε ώστε να λειτουργεί

  • ” ως ποιοτικός χώρος 38 δωματίων με ιδιαίτερες εμπειρίες για τους πελάτες”.

 

  • Χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο επανεισαγωγής των μετοχών της Grivalia στο Χρηματιστήριο, ο Γιώργος Χρυσικός παρουσίασε ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο μεγάλης εμβέλειας που στηρίζεται στις τεράστιες δυνατότητες του βασικού μετόχου (Fairfax – Prem Watsa) αλλά και στις προοπτικές του Τουρισμού υψηλών απαιτήσεων στην Ελληνική αγορά.

Το Avant Mar στη Νάουσα της Πάρου θα αναβαθμίσει τον τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη του νησιού με μία επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

  • Ο διάσημος σεφ Nobu Matsuhisa με το διεθνούς φήμης εστιατόριο «Matsuhisa» εντός του ξενοδοχείου, θα αναβαθμίσει τη Πάρο ως γαστρονομικό προορισμό.

Στην Αττική, στην Γλυφάδα, φέτος τον Αύγουστο ξεκινά τη λειτουργία του, το 5άστερο One & Only Aesthesis, μία επένδυση 300 εκατ. ευρώ που θα λειτουργεί με προσωπικό 400 ατόμων

  •  «Το κόστος κατασκευής, ανά κλειδί, φτάνει στο συγκεκριμένο θέρετρο τα 1,2 εκατ. ευρώ, είναι σίγουρα το ακριβότερο στην Ελλάδα. Το  One & Only Aesthesis είναι το καλύτερο αστικό resort στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη και γιατί όχι διεθνώς»

 

  • Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στη Βούλα , έχει δρομολογηθεί η κατασκευή ενός νέου πολυτελούς camping (glamping) σε έκταση που έχει μισθωθεί με μακροχρόνια παραχώρηση από το Δήμο.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί για ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2024, με δυνατότητα φιλοξενίας 70 έως 80 επισκέπτες και στόχο να φιλοξενήσει και λέσχη στα πρότυπα των club των βορείων προαστίων όπως το Tatoi Club ή το Ecali Club.

Αμέσως μετά ξεκινά  η επένδυση των 280 εκατ. ευρώ στους Πεταλιούς για την οποία η Grivalia Hospitality έχει υπογράψει σύμβαση διαχείρισης με την πολυτελή αλυσίδα Six Senses, σηματοδοτώντας και την είσοδο του brand στην ελληνική αγορά.

  • Το «Six Senses Megalonisos» θα αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών πολύ κοντά στην Αττική, θα υλοποιηθεί σε μία έκταση 550.000 τ.μ. για τη δημιουργία ενός οικολογικού θερέτρου.

Θα κατασκευαστούν 75 υπερπολυτελείς βίλες και 20 «branded»- επώνυμες κατοικίες, εστιατόρια, χώροι ευεξίας και εκγύμνασης, ένα beach club.

Το έργο θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο κ. Χρυσικός μάλιστα χαρακτήρισε «ορόσημο» για τον ελληνικό τουρισμό υψηλών προδιαγραφών την άφιξη της Six Senses στη χώρα μας η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με 22 πολυτελή resorts και spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, σε τοποθεσίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Η Grivalia Hospitality έχει δρομολογήσει επίσης μια μεγάλη επένδυση στη Μύκονο την οποία θα προσαρμόσει στις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας και περιλαμβάνει, πλήρη εναρμόνιση με το περιβάλλον, μηδενική κατανάλωση και πιστοποίηση κατά τα διεθνή πρότυπα με τον επανασχεδιασμό να περιορίζει τη δυναμικότητα σε 60 pavillions και 20 βίλλες από 160 τ.μ. έως 220 τ.μ..

Στο Καλό Λιβάδι, της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί επένδυση 120 εκατ.€.

Ο κ. Χρυσικός απέδωσε την καθυστέρηση στην έναρξη κατασκευής στην κίτρινη κάρτα του Συμβουλίου της Επικρατείας για τρία θέματα και στην αναμονή νομοθέτησης για το χωροταξικό.

 

Η Grivalia Hospitality βρίσκεται σε φάση αποεπένδυσης στο project στον Παναμά, που ήδη της έχει κοστίσει 35 εκατ Eυρώ.

Η εταιρεία βρίσκεται σε προκαταρκτική συμφωνία με μεγάλο αμερικάνικο ξενοδοχειακό Όμιλο, που θέλει να αγοράσει την μονάδα.