Τα νέα tweets του Musk και η αναβάθμιση του crypto

Στα πρόθυρα των 40.000 δολαρίων επέστρεψε σήμερα η τιμή του bitcoin μετά από δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις. Τη συμφωνία για μία μεγάλη αναβάθμιση του, αλλά και μία νέα θετική αυτή τη φορά, δήλωση του Elon Musk.

Συγκεκριμένα η αναβάθμιση με την ονομασία Taproot θα επιτρέψει νέες δυνατότητες σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων και στην ιδιωτικότητα του ηγέτη των crypto υπερψηφίστηκε χθες από το 99% της κοινότητας του bitcoin και θα λάβει χώρα το Νοέμβριο.

Τα tweets

Παράλληλα όμως μία νέα δήλωση του διάσημου επιχειρηματία Elon Musk διασκέδασε τις αμφιβολίες που είχε ο ίδιος προκαλέσει. Αρχικά είχε αγοράσει bitcoins αξίας 1,5 δις δολαρίων και δήλωνε ότι θα το δεχόταν ως μέσον πληρωμής για την αγορά των αυτοκινήτων Tesla  που κατασκευάζει και στη συνέχεια απέσυρε αυτή τη δυνατότητα.

Αλλά το νέο tweet του επιχειρηματία αναφέρει πως θα δέχεται εκ νέου bitcoins ως μέσον πληρωμής, όταν υπερβεί το 50% το ποσοστό ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που χρειάζεται για τις «εξορύξεις» του crypto.

Η «καθαρή ενέργεια»

Οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή είναι ότι για την εξόρυξη χρησιμοποιείται «καθαρή ενέργεια»  σε ποσοστό 39%.

Ας σημειωθεί ότι το ζήτημα της εξόρυξης crypto με λιγότερη και καθαρότερη ενέργεια είναι σημαντικό ζήτημα μεταξύ των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τοποθετήσεις σε bitcoins. Στρέφουν τα βέλη τους κυρίως στην Κίνα και στις άλλες αγορές της Άπω Ανατολής επισημαίνοντας ότι οι εξορύξεις αντλούν μεγάλο ποσοστό ενέργειας προερχόμενο από πηγές που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Δείτε επίσης:

Φρένο στο Tesla Model S

Κρυπτονόμισμα-έκπληξη έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του bitcoin

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα θέτει “φρένο” στο bitcoin ως asset

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here