Η πρόεδρος της ΕΚΤ, άφησε να εννοηθεί ότι έχει κι άλλους άσους στο μανίκι μιλώντας για ευελιξία

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν βιάζεται να τερματίσει τα μέτρα ενίσχυσης των αγορών εγκαταλείποντας γρήγορα το πρόγραμμα PEPP. Αντίθετα ενδέχεται να βγάλει και άλλα όπλα από τη φαρέτρα της ΕΚΤ, όταν θα λήξει το πρόγραμμα αυτό στο τέλος Μαρτίου του έτους 2022.

Σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη

Συγκεκριμένα, το θετικό μήνυμα ότι η ΕΚΤ δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τις αγορές μαζεύοντας πίσω το δίχτυ ασφαλείας του προγράμματος PEPP, εξέπεμψε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Κριστίν Λαγκάρντ. «Η ανάκαμψη πρέπει να είναι σταθερή και βιώσιμη πριν η ΕΚΤ μπορέσει να συζητήσει την απόσυρση της έκτακτης στήριξης», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Politico, την οποία αναμετάδωσε και το Reuters.

«Πολλή ευελιξία»

Η ίδια ξεκαθάρισε πάντως, ότι η οικονομία της Ευρωζώνης είναι στο σωστό δρόμο, μεν αλλά απαιτείται σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, πριν την εγκατάλειψη του μέτρου. «Δεν υπονοώ πως το έκτακτο πρόγραμμα αγορών λόγω της πανδημίας (PEPP) θα σταματήσει στις 31 Μαρτίου 2022» είπε.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι, «έχουμε πολλή ευελιξία, αλλά σε όρους οικονομικής προοπτικής οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση». Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι υπερβολικά νωρίς για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά» 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here