Μπορεί την τρέχουσα περίοδο οι κυβερνήσεις παγκοσμίως να επιχειρούν να υιοθετήσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin και το ethereum, ωστόσο μία νέα “είσοδος” έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο δανο-ελβετικός όμιλος Concordium AG λανσάρει στον κόσμο των crypto-currencies μια νέα τεχνολογία blockchain, με ένα εκ προιμίου συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ισχυρίζεται, καθώς μπορεί να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις από την πρώτη μέρα.

Υποστηριζόμενος από έναν εκ των ιδρυτών της Saxo Bank A/S, τον Lars Seier Christensen και ένα ανώτατο στέλεχος της Volvo Cars, την Lone Fonss Schroder, ο όμιλος αναμένεται προσεχώς να παρουσιάσει την τεχνολογία blockchain, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας, την Τετάρτη, μεταδίδει το Bloomberg.

Το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία Global Transaction Unit (GTU)– θα βασίζεται στη νέα αυτή τεχνολογία και θα εισαχθεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το καλοκαίρι.

“Το πρωτόκολλό μας προβλέπει την ταυτοποίηση, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε συναλλαγή θα ταυτοποιείται η προέλευσή της”, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Concordium AG και αντιπρόεδρος της Volvo Cars Lone Fonss Schroder.  Και πρόσθεσε: “Εάν οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να μάθουν, με δικαστική απόφαση, ποιος έκανε τι, μπορεί να το μάθει. Γι’ αυτό λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις”.

Η Concordium νωρίτερα φέτος συγκέντρωσε κεφάλαια άνω των 40 εκατ. δολαρίων από ιδιωτικές και στρατηγικές πωλήσεις, με την αποτίμησή της να ανέρχεται στα 4,45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here