Μία μεγάλη “απώλεια” αποτελεί για την Τesla η αποχώρηση του Ζερόμ Γκιγιέν, μεγαλοστελέχους της αυτοκινητοβιομηχανίας και εμπνευστή του δημοφιλούς μοντέλου Tesla 3.

O Γκιγιέν αποχώρησε στις 3 Ιουνίου, έπειτα από 10 χρόνια, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό που η αυτοκινητοβιομηχανία καλείται να καλύψει άμεσα.

“Είναι μια τεράστια και απρόσμενη απώλεια”, σχολίασε σχετικά μιλώντας στο Bloomberg ο Pierre Ferragu, αναλυτής της New Street Research η οποία έχει θέσει σύσταση “buy” για τις μετοχές της Tesla.

Ο Γκιγιέν, εργαζόταν στην Tesla από το φθινόπωρο του 2010 και ήταν υπεύθυνος για το Model S, που άνοιξε τον δρόμο για το crossover Model X και το Model 3 που ακολούθησαν. Κατείχε επίσης κομβικό ρόλο στη δημιουργία μιας γραμμής συναρμολόγησης που ήταν ήταν καθοριστική για το Model 3.

Η ξαφνική αποχώρησή του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αυτοκινητοβιομηχανία και πλέον, εκτός του Έλον Μασκ, στην ηγετική ομάδα απομένουν ο CFO, Zachary Kirkhorn και o ανώτερος αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τη μηχανική συστημάτων κίνησης και ενέργειας, Drew Baglino.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here