Δεν εγκαταλείπει το project “ΒΟΛΟΣ” η εταιρεία Goldair (επιλαχούσα επενδύτρια του λιμανιού του Βόλου), το οποίο πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έναντι συνολικού τιμήματος 51 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προσέφυγε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών επικαλούμενη παρέμβαση συμφερόντων.

Την ίδια ώρα ο… πονοκέφαλος για τον Ιράν Σαββίδη αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel. Eκτιμάται ότι θα χρειαστούν έργα αποκατάστασης αξίας μεταξύ 6 και 20 εκατ. ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, είτε να υπάρξει μείωση στο τίμημα που έχει δώσει ο ΟΛΘ ή να ζητηθούν αποζημιώσεις για το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός, που είχε προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση του 67% των μετοχών, κατέληξε το περασμένο καλοκαίρι στην υποβολή τεσσάρων προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ήταν οι εξής:

Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.

Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Mariner Capital Ltd.

Τελικά, ο έλεγχος του 67% του ΟΛΒ δόθηκε στον ΟΛΘ, ο οποίος κατέβαλε και το υψηλότερο αντίτιμο, 51 εκατ. ευρώ.

51 εκατ. ευρώ για το 67% του λιμανιού του Βόλου

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2023, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την πρόταση του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απέκτησε το 67% του λιμανιού του Βόλου.

Το ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε τις τέσσερις δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Με συνολικό τίμημα 51 εκ. ευρώ ο Ιβάν Σαββίδης μέσω ΟΛΘ αποκτά το 67% των μετοχών του ΟΛΒ ΑΕ.

Το συνολικό τίμημα των 51 εκ. ευρώ για το 67% των μετοχών (και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού) θα καταβληθεί εφάπαξ.