Σε ένα EPrix που έκρυβε αρκετά απρόοπτα για την Audi Sport ABT Schaeffler, αυτό της Σάνια στην Κίνα, ο Ντάνιελ Αμπτ κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση με το Audi etron FE05, συγκεντρώνοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος Formula E. Η ομάδα της Audi κατάφερε να αναρριχηθεί ψηλότερα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και να απέχει μόλις ένα βαθμό από την κορυφή!

Audi e-tron FE05 #66 (Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt
Audi e-tron FE05 #11 (Audi Sport ABT Schaeffler), Lucas di Grassi

Ο Αμπτ ξεκίνησε τον αγώνα από την 4η θέση και θα είχε φτάσει ψηλότερα διεκδικώντας μία θέση στο βάθρο αν δεν έμπαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, αλλάζοντας τις ισορροπίες, κάτι που είχε αρνητικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια του Γερμανού.

«Αυτό το συμβάν κατέστρεψε το πλεονέκτημα που είχαμε πετύχει στην αρχή του αγώνα», δήλωσε ο Αμπτ. «Είχαμε καλή διαχείριση της ισχύος και βρισκόμασταν σε ισχυρή θέση πριν από τα απίθανα πράγματα που συνέβησαν στην πίστα. Γι’ αυτό δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Αλλά στη Formula E, το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα. Κάτι που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής και στους έξι αγώνες».

Ο άλλος οδηγός της ομάδας, o Λούκας Ντι Γκράσσι, ξεκίνησε από την 6η θέση με το Audi e-tron FE05 και βρισκόταν αμέσως πίσω από τον Αμπτ όταν βγήκε από τον αγώνα από μια σύγκρουση που προκάλεσε ο Σεμπαστιάν Μποεμί, στον προτελευταίο γύρο. «Αυτό ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό, διότι σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε προβάδισμα στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

Η Formula E μετακομίζει στην Ευρώπη και το επόμενο, έβδομο E-Prix του εφετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου, στην Ρώμη της Ιταλίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here