Αυξητικές τάσεις κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων πανευρωπαϊκά σύμφωνα με  το Automotive News Europe.

Η άνοδος του τζίρου ήταν της τάξεως του 14% και αποδίδεται κυρίως στη χαμηλή ζήτηση του περασμένου Σεπτέμβρη εξαιτίας της αλλαγής της νομοθεσία για τους ρύπους.

«Κυριάρχες του παιχνιδιού» ήταν 4 αυτοκινητοβιομηχανίες και συγκριμένα οι Volkswagen και Renault με αυξητική τάση στις πωλήσεις, κατά 58% και 30% αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί η Alfa Romeo της Fiat Chrysler με 26%. Μεγάλο ποσοστό πωλήσεων κατέγραψε και η Audi (39%) η οποία συγκαταλέγεται στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας κατέγραψε «χαμηλές πτήσεις» λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit. Ενδεικτικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις κατά 1,3%.

Στην Ελλάδα, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Σεπτέμβριο 2019 υπήρξαν αυξημένες κατά 19,8%, ως προς το μήνα Σεπτέμβριο 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here