Σε εξέλιξη βρίσκονται παρά τη δυσμενή συγκυρία οι εργασίες για την αναμόρφωση του κτηρίου- φαντάσματος, του Πύργου στον Πειραιά, ένα έργο που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για ολόκληρη την περιοχή.

Στόχος είναι έως τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 ο Πύργος να αλλάξει πλήρως πρόσωπο, να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον και τους νέους ενοίκους του, με τη δημιουργία “πράσινων” γραφείων και καταστημάτων, με 29.000 τ.μ. ανωδομής και 3.500 τ.μ. υπόγειους χώρους, .

Η εικόνα του πύργου σήμερα, αποτυπώνει την -αργή μεν αλλά σταθερή – εξέλιξη του project, προμηνύοντας τι επιφυλλάσσει το εγγύς μέλλον:

(Πηγή βίντεο: Pireas Pireaus)

Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο – σύμβολο της πόλης, θα αποκτήσει ζωή, 45 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του. Αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πειραιά, το οποίο δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε. Πρόκειται για το δεύτερο ψηλότερο ακίνητο της Αττικής, ένα εμβληματικό ακίνητο 24 ορόφων επί της Ακτής Ποσειδώνος, στο κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Η εικόνα του Πύργου σήμερα

H σύμβαση προβλέπει την παραχώρησή του για 99 έτη, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του από τον αναδόχο, με ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο 1.010.000 ευρώ και με αναπροσαρμογή 2% ετησίως. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προβλέπει τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με προστατευτικό κέλυφος, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξή του σε τοπόσημο της πόλης. Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις και η πρόθεση των επενδυτών είναι να διαμορφωθεί το κτίριο για καταστήματα, γραφεία, χώρους εστίασης και έναν Πολυχώρο Πολιτιστικών λειτουργιών για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουριστικού και ναυτιλιακού προϊόντος, που χαρακτηρίζει την πόλη και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά».

Το καλοκαίρι του 2020, η Prodea Investments, από κοινού με την Cante Holdings Ltd, ανακοίνωσαν την υπογραφή από την ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού Piraeus Tower Α.Ε. (ως Παραχωρησιούχου) και του Δήμου Πειραιά της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του Πύργου Πειραιά.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε € 75 εκατ.

PIPI, DIMAND, 20JUNE2019

Διαβάστε επίσης:

Μεταμορφώνεται ο Πύργος Πειραιά με καταστήματα και χώρους εστίασης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here