Δημήτρης Μαλλάς

Με το Διαδίκτυο να αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, το πόσο πραγματικά γρήγορη είναι η ευρυζωνική σύνδεση μας έχει τη δική του σημασία. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να μετρήσει η εταιρεία nPerf, η οποία, όσον αφορά στην Ελλάδα συνεργάζεται με το Speed-test.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της nPerf, ο μέσος όρος όσον αφορά την ταχύτητα λήψης δεδομένων στο α’ εξάμηνο του 2019 στην Ελλάδα ήταν στα 19 Mbps. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα βασίζεται σε χρήστες που μπαίνουν και ζητάνε να γίνει μέτρηση, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι πλήρως ακριβή, δεδομένου ότι πολλές φορές αυτοί που ζητούν μέτρηση είναι αυτοί που έχουν VDSL συνδέσεις. Επίσης, πολλές φορές τα αποτελέσματα επηρεάζονται και από το δείγμα των μετρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την nPerf, οι δύο πάροχοι με τις ταχύτερες συνδέσεις όσον αφορά στη λήψη δεδομένων (download) είναι η Cosmote και η Wind. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Cosmote ο μέσος όρος ήταν στα 21,80 Mbps με εκείνο της Wind στα 20,33 Mbps. Σε αρκετή απόσταση ακολουθεί η Vodafone με 15,52 Mbps, ενώ η Nova είναι στα 15,37 Mbps.

Η κατάταξη δεν αλλάζει όσον αφορά στην αποστολή δεδομένων (upload), όπου ο συνολικός μέσος όρος είναι μόλις στα 2,5 Mbps. H Cosmote είναι πρώτη με 2,76 Mbps, η Wind ακολουθεί δεύτερη με 2,64 Mbps, η Vodafone είναι τρίτη με 1,98 Mbps και τέταρτη είναι η Nova με 1,76 Mbps. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here