Γράφει η «ξενοδόχος»

Έστω κι αν οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν αύξηση κρουσμάτων, οι πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα κινούνται ικανοποιητικά όπως τουλάχιστον διαπιστώνει το υπουργείο Τουρισμού.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας είχε συνάντηση χθές Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, διαπιστώνοντας ότι αυτή την στιγμή είναι στο 65%-70% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης.

Οι πληροφορίες αυτή την στιγμή για τον Δεκέμβριο στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, τους χριστουγεννιάτικους, κάνουν λόγο για υψηλές πληρότητες, εξ’ ού και οι συστάσεις για μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και αύξηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι προορισμοί που είναι προσεγγίσιμοι οδικώς

Από την άλλη πλευρά πάντως, οι ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα είναι στα …κάγκελα:

  • Σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του προέδρου της κ. Γρηγόρη Τάσιου προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Τουρισμού, γίνεται λόγος για ‘’κυριολεκτικά εξωπραγματική επιβάρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους που φτάνει έως το 100%.

Πλήττει δε άμεσα τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές, στην επαρχία και στα αστικά κέντρα, τα περισσότερα από τα οποία τώρα επί της ουσίας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της εκ νέου επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, επιχειρούν να ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους μετά τον Μάρτιο του 2020, έχοντας εξαντλήσει τις οικονομικές τους αντοχές».

Η ΠΟΞ εκφράζει συγκεκριμένες προτάσεις  -πέραν της ανάγκης για επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους- και υποστηρίζει ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να εξετασθεί επιτέλους επί της ουσίας το πάγιο αίτημα του κλάδου να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here