Σε Κρήτη και Πελοπόννησο που διαθέτουν υποδομές σε όλα τα επίπεδα εστιάζει, σε πρώτη φάση το πλάνο για την προσέλκυση Γερμανών συνταξιούχων στη διάρκεια του χειμώνα.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με μεγάλους tour operators της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για ειδικά ανταγωνιστικά πακέτα που θα δίνουν επιπλέον κίνητρα στους Γερμανούς πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές της χώρας μας με θερμότερο κλίμα.

  • Την ίδια στιγμή, οι σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας προσθέτουν, συνεχώς, περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

Από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου και του υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια επισημαίνεται ότι με βάση την στρατηγική για επέκταση της τουριστικής περιόδου δώδεκα μήνες τον χρόνο -και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη, αλλά και τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Κω, τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού-

  • «θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας -και τους χειμερινούς μήνες- ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, φυσικά από τη βόρεια Ευρώπη και βέβαια και από Γερμανία. Για τον λόγο αυτό, οργανωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -συνομιλώντας με μεγάλους tour operators, με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα- έτσι ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας».

Χθές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό Πρέσβη στη χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αρκετές περιοχές της χώρας μας -όπου ο χειμώνας διαρκεί πολύ λιγότερο από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη και η μέση θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη, όπως η Κρήτη και η Νότια Πελοπόννησος- πληρούν τις προϋποθέσεις για υψηλό ποιοτικό τουρισμό, με ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, πρωτογενή παραγωγή και οργανωμένες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here