Η Hamleys, που ιδρύθηκε το 1760, είναι η παλαιότερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, με 167 καταστήματα σε 18 χώρες ενώ το επταώροφο κατάστημα που δεσπόζει στη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου το 1881 αποτελεί δημοφιλή προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες. Το 2015 η κινέζικη C Banner International εξαγόρασε την Hamleys

Το επταώροφο κατάστημα-ναυαρχίδα της Hamleys στη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου άνοιξε το 1881 και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Πλέον, η εταιρεία αλλάζει χέρια και περνά στην κατοχή του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας, του Μουκές Αμπάνι, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα  50,7 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, η Reliance Brands Limited, η οποία ανήκει στον Αμπάνι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Hamleys από την κινεζική C Banner International. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το ποσόν της συναλλαγής, σύμφωνα με το BBC.

 

Η Reliance Industries είναι ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία 88 καταστημάτων Hamleys σε 29 ινδικές πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hamleys είχε ανακοινώσει πέρσι ζημιά 9,2 εκατ. στερλίνες, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Brexit και την τρομοκρατική απειλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here