Αύριο πραγματοποιείται η διαδικασία του πλειστηριασμού για το 35,7% της Folli Follie Group στην Αττικά Πολυκαταστήματα που διενεργούν οι τράπεζες, ενώ αίτηση ανακοπής κατέθεσε ομάδα επενδυτών. Aπό τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ενώπιον του συμβολαιογράφου θα εκτεθούν σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό οι ενεχυριασμένες μετοχές (συνολικά 3.787.729 μετοχές).

Αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού κατέθεσε ομάδα επενδυτών, επιχειρώντας να προστατεύσει τα δικαιώματά της. Το σχετικό αίτημα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πραγματική αξία των μετοχών της αλυσίδας πολυκαταστημάτων που τίθενται σε πλειστηριασμό είναι πολύ υψηλότερη από τα 41.589.264,4 ευρώ, που προσδιορίστηκε ως ελάχιστη τιμή στη σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με την προσφυγή, η πραγματική αξία των μετοχών αυτών ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, πράγμα που δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους πλειοδότες, μειωμένες προσφορές και άρα βλάπτει τα συμφέροντα των επενδυτών που διεκδικούν περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Την ανακοπή συντονίζει ο κ. Κυριακόπουλος, επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών. Στο αίτημα επαναλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά της εισηγμένης εταιρείας είναι άκρως καταχρηστική.