Σας τα είχα πει από μέρες τώρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμεναν όλοι πως η Vodafone μαζί με τη Wind θα είναι το σχήμα που τελικά θα έπαιρνε την «πρόκριση» για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Forthnet. Υπήρχαν κάποιοι -ορισμένοι είναι και υπουργοί- που θα ήθελαν τον ΑΝΤ1 αλλά δεν γίνονται όλα συνεχώς όπως τα θες.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι χθες υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στα γραφεία της Forthnet στην Κάντζα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αγωνιούν για το μέλλον της εταιρείας. Εμφανίσθηκαν κάποιοι που υπόσχονταν πως το θέμα δεν έχει τελειώσει. Αυτό είναι αληθές  αφού πρέπει να υπάρξει θετικό τέλος και στις διαπραγματεύσεις που ξεκινάνε άμεσα, αλλά πλέον θεωρείται αρκετά δύσκολο να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών…

Είδατε τη μετοχή της Forthnet στο Χρηματιστήριο;

Προσπάθεια αντίδρασης μετά από ταλαιπωρία ημερών. Σχεδόν -23% έχει υποχωρήσει η τιμή της μετοχής μέσα σε μία εβδομάδα,, καθώς στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια, πως αυτό η Vodafone εκείνο η Wind, μέχρι και ότι υπάρχει μεθόδευση για να…κλείσει η εταιρεία.
Οτι προσφορά έβγαινε τις μέρες της άτακτης υποχώρησης μαζευόταν από insiders.
Μέχρι που δημοσιοποιήθηκε η κίνηση της Nomura, για να…εκτιναχθεί το χαρτί.
Οπως ανέφερε το banks.com.gr η  Nomura, ως σύμβουλος του διαγωνισμού για την Forthnet, έχει ήδη αποστείλει κοινή επιστολή στις Vodafone και Wind με την οποία τις καλεί να ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Η διαδικασία για την πώληση της Forthnet είχε ξεκινήσει από πέρσι τον Νοέμβριο από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) με σύμβουλο τη Nomura International. Εν τέλει η μετοχή έκανε χθες ένα μεγαλοπρεπές +19,86% στα 0,175 με 8.079 κομμάτια. Στα 28,67 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης παρά τα μύρια όσα προβλήματα και βάρη δραστηριοποιείται σε κλάδο που έχει άλλα μεγέθη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here