Κρυμμένο «διαμάντι» για τον όμιλο Olympia εξελίσσεται η διανομή των υπολογιστών της ταϊβανέζικης Asus, η οποία έχει εξαιρετικά μοντέλα ιδίως στις κατηγορίες των premium και των gaming φορητών υπολογιστών.

Premium και gaming είναι τα laptops που αυξάνουν τις πωλήσεις τους και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, το μερίδιο της Asus στην αγορά των φορητών υπολογιστών για το 9μηνο του 2018 να έχει φθάσει πλέον στο 12% από 7% που ήταν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι η άνοδος που έχει το μερίδιο της Asus στους τρεις μήνες του γ’ τριμήνου: 13,2% τον Ιούλιο, 13,9% τον Αύγουστο και 17,1% τον Σεπτέμβριο. Διόλου άσχημα θα λέγαμε.

Ακόμη καλύτερα είναι τα νούμερα στα gaming laptops όπου η Asus είναι στην κορυφή με μερίδιο αγοράς 27,1% στο 9μηνο του 2018 (από 22%). Και εδώ έχουμε άνοδο στους 3 μήνες του γ’ τριμήνου: 27,8% τον Ιούλιο, 33,1% τον Αύγουστο και 31,1% τον Σεπτέμβριο.

Σημειωτέον πως τη διανομή των υπολογιστών της Asus τον έχει η Westnet ενώ τα Public έχουν εξελιχθεί στον μεγαλύτερο μεταπωλητή της Asus σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here