Η εταιρία συμπληρώνει 50 χρόνια δραστηριότητας με σημαντική διεθνή παρουσία και εξαγωγική δραστηριότητα εισερχόμενη σε νέα φάση ανάπτυξης προγραμματίζοντας νέες επενδύσεις της τάξης των 250 εκατ.ευρώ για την προσεχή πενταετία.

Στο πλάνο αυτό προβλέπεται πέρα από τη συνεχή υποστήριξη του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προιόντων, η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής στις Σάπες Έβρου για ενέσιμα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης, όπου ήδη λειτουργεί η πρώτη μονάδα της εταιρίας. Η νέα επένδυση αναμένεται να προσθέσει 300 νέες θέσεις εργασίας, και έρχεται να προστεθεί στα 200 εκατ.ευρώ επενδύσεων που έχει δαπανήσει η εταιρία κατά την προηγούμενη πενταετία.

Η Pharmathen παράγει κύκλο εργασιών της τάξης των 200 εκατ.ευρώ ετησίως με κέρδη EBITDA που αγγίζουν τα 60 εκατ.ευρώ, εξάγει σε 85 χώρες και εσχάτως άνοιξε εσχάτως και στην αγορά των ΗΠΑ, λαμβάνοντας τη σχετική έγκριση του FDA, λανσάροντας ήδη τα πρώτα προϊόντα της ενώ στο στόχαστρο της βρίσκεται πλέον και η αγορά της Κίνας.
Με στόχο να αποκτήσει διπλάσιο μέγεθος εντός της προσεχούς πενταετίας κινείται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, η οποία ήδη από το 2015 ανήκει πλειοψηφικά στο private equity fund BC Partners.
Ήδη η Pharmathen αποτελεί global leader σε ανάπτυξη ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμένης δράσης κι στοχεύει με τα προϊόντα της σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. Στο pipeline της εταιρείας υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσης περισσότερα από 30 νέα προϊόντα.

Σημειώνεται πως η Pharmathen έχει καταστεί μια απ’ τις πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδος (ανεξαρτήτως κλάδου), μια από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, συνεργάζεται με τις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως και αποτελεί τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη. Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας στην Ελλάδα, βάσει επενδύσεων και παράλληλα βρίσκεται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το European Scoreboard. Oι εξαγωγές της Pharmathen αποτελούν το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Υπήρξε δε η πρώτη ελληνική ιδιωτική εταιρεία που έλαβε χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank – EIB) για την ενίσχυση του προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. Τέλος απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενου, ενώ μόλις πέρυσι προστέθηκαν στο δυναμικό της 200 εργαζόμενοι.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here