Την Παρασκευή αναμένεται η βαθμολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch.
   Δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση μετά τις πρώτες χειροπιαστές συνέπειες της κρίσης λόγω πανδημίας καθώς και των μέτρων στήριξης στα οποία έχουν προχωρήσει οι Eυρωπαικοί θεσμοί και η κυβέρνηση η ετυμηγορία αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον.
   Ο οίκος είχε αποφασίσει- αιφνιδίως και εκτός προγράμματος- να προχωρήσει- τέλη Απριλίου– σε υποβάθμιση των προοπτικών ΑΛΛΑ όχι και την αξιολόγηση σε σταθερές από θετικές.
Επρόκειτο για μία ήπια αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω lockdown, με ότι αυτό σήμαινε υποστηρικτικά εκείνη την περίοδο για την Αθήνα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα της κρίσης.
    Η ετυμηγορία θα γίνει γνωστή, ακριβώς, 5 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και προφανώς τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο οίκος είναι πολλά περισσότερα απ΄ ότι τον Απρίλιο.
    Για αυτό σε Μαξίμου και σε πλατεία Συντάγματος αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο rating που θα δώσει ο αμερικανικός οίκος.
    Επιπλέον δε, καθώς ο Fitch είναι ο οίκος αξιολόγησης που εκτιμά την ύφεση (για το 2020) αρκετά κοντά στις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.
Λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη “ετυμηγορία” του για τη χώρα μας, η FITCH  προχωρά μεν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της, για την ύφεση στην Ελλάδα φέτος, ωστόσο υπογραμμίζει τους παράγοντες εκείνους που μπορεί να οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας.
  • Οι αναλυτές εκτιμούν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προχωρήσει η FITCH σε οποιαδήποτε αλλαγή της στάσης του αυτή τη στιγμή. Oι πιθανότητες είναι να διατηρήσει το rating στο ΒΒ με σταθερές προοπτικές, είναι μεγάλες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here