Γράφει η «ξενοδόχος»

Και το όνομα αυτού Radisson Blu Zaffron Resort.

Ο λόγος για τη νέα επένδυση του Faisgroup του Σάμι Φάις, ύψους 15 εκατ. ευρώ, στη Σαντορίνη ο οποίος συνεργάζεται με τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Radisson για το πρώτο του μεγάλο «στοίχημα» στον τουρισμό στο νέο ξενοδοχείο σε ιδιόκτητη έκταση στο Καμάρι που θα λειτουργήσει το 2021.

Ο όμιλος της Radisson Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στην παγκόσμια αγορά, με εφτά ξεχωριστά ξενοδοχειακά brands και περισσότερα από 1.400 ξενοδοχεία σε λειτουργεία ή υπό κατασκευή, σε 120 χώρες. Το χαρτοφυλάκιο του Radisson Hotel Group περιλαμβάνει τα brands Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson και Country Inn & Suites by Radisson, κάτω από την εμπορική ομπρέλα του brand Radisson Hotels.

Στη χώρα μας ο όμιλος ήδη έχει παρουσία σε Αθήνα και Κρήτη, ωστόσο έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι το πλάνο για την περαιτέρω επέκτασή του στην ελληνική αγορά- εξ’ ού και το νέο project στη Σαντορίνη. Ο κορωνοϊός έχει μεταθέσει όπως είναι φυσικό το πλάνο επέκτασης προς τα πίσω, ωστόσο το γεγονός ότι η νέα μονάδα θα λειτουργήσει από το 2021 θεωρείται πλεονέκτημα για τον όμιλο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και πολυτελές ύφος, το Radisson Blu Zaffron Resort στην περιοχή Καμάρι της Σαντορίνης περιλαμβάνει 102 ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες ή βίλες επιφάνειας περίπου 70 τ.μ το καθένα. Στο ξενοδοχείο λειτουργεί all-day εστιατόριο, εξωτερική πισίνα και bar. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης, το κέντρο ευεξίας με πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, meeting room του ξενοδοχείου, συνολικής επιφάνειας 134τ.μ.. Στον οικισμό Καμάρι, το ξενοδοχείο απέχει μόλις 150 μέτρα από τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία.

  • Από την πλευρά του Fais Group θεωρούν ότι η συνεργασία με την Radisson Hotel Group θα συνεισφέρει σημαντικά στην τεχνογνωσία που απαιτεί ο κλάδος της φιλοξενίας, επιτρέποντας τελικά στον όμιλο να εξελιχθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται εδώ ότι πέραν της επένδυσης στη Σαντορίνη, ο όμιλος Φάις από κοινού με την επενδυτική Bluehouse (γνωστή ως η εταιρεία που ‘’τρέχει’’ το Mc Arthur Glen Designer Outlet στα Σπάτα) έχει αναλάβει και την αξιοποίηση του Castell Bibelli στην Κέρκυρα μετά και τον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, όπου ωστόσο σκοπεύει να ξεκινήσει τις κατασκευαστικές εργασίες σε μία διετία από σήμερα. Η επένδυση στην Κέρκυρα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here