Με ταχύ ρυθμό, απ΄ ότι συζητείται στα χρηματιστηριακά γραφεία, ενισχύει τις θέσεις του στην ελληνική αγορά το fund Reggeborgh της οικογένειας Wessels, μίας εκ των ισχυρότερων στην Ολλανδία που δραστηριοποιείται μέσω της VolkerWessels.
     Ετσι για τα δύο πακέτα μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, για 420.000 και 580.000 τεμαχίων, στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή και τα δύο,με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στα  6,90 εκατ. ως δεδομένο η αγορά θεωρεί πως πωλήθηκαν από το York Capital στο ολλανδικό hyper fund.
      Οι ολλανδοί δείχνουν να βιάζονται, θα φανεί για ποιους λόγους, τόσο στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, ωστόσο όλες οι τελευταίες κινήσεις κρύβονται από έναν…μανδύα μυστηρίου, καθώς επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν βγει ούτε από τους εισηγμένους ούτε από το Reggeborgh. 
       Το fund ελέγχει ήδη το 27,03% του μ.κ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όταν ο Γ. Περιστέρης έχει ένα 14,13% και το York Capital εμφανίζεται (στο helex.gr) ως κάτοχος ενός 7,64%.
       Το ενδιαφέρον της υποθέσεως οι ολλανδοί δεν εμφανίζονται ούτε στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακής ούτε σε αυτό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
        Μέχρι στιγμής μόνο φήμες, διαρροές, υποθέσεις και σενάρια, από τα πιο αληθοφανή μέχρι τα πλέον…απίστευτα.
      Κάποια στιγμή θα…αναδυθεί το Reggeborgh και τότε θα μπορούμε να κάνουμε πιο σαφείς εκτιμήσεις για το τι θέλει από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here