Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛΤΡΑΚ, μετά την και -τυπική- ανακοίνωση της υποχρεωτικής πρότασης για την απόκτηση του 23,08% του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς η κυρία Αναστασία Κόβα κατέχει το 10,89% και η ELTRAK CP Ltd το 66,03%. 
    Το εύλογο του τιμήματος ορίστηκε στα 3,30 ευρώ, όπου χθες έγιναν συναλλαγές 222.002 μετοχών, με την συνολική αξία στα 732.607 ευρώ.
Το χρονικό
     Είχε προηγηθεί, στις 18 Ιουλίου, η απόκτηση μεριδίων από τους Αναστάσιο Πολίτη (είχε το 11,03%), τον Γεώργιο Κόβα (6,41%) κ.α. πρόσωπα, κυρίως μελών της πλευράς Πολίτη. Επίσης ένα ποσοστό 32,39% από την Melcourt, σχήμα πολυδαίδαλο με έδρα τα νησιά Jersey, που ως γνωστόν έχουν ειδικό καθεστώς.
      Σύμφωνα, με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου (helex.gr) η Eltrak ελέγχεται κατά 100% από την CONMACH LTD,η οποία ελέγχεται κατά 100% από την CP HOLDINGS LTD που με τη σειρά της ελέγχεται από την κα Iris Gibbor. Η Εταιρεία ενημερώνει επίσης, κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης απότην CP HOLDINGS LTD και την κα Iris Gibbor, ως ελέγχουσες ως ανωτέρω την αγοράστρια ELTRAK CP LTD, και την κα Νατάσα Κόβα (η τελευταία με ποσοστόσυμμετοχής στην Εταιρεία 10,89%)ότι η ELTRAK CP LTD και η κα Νατάσα Κόβα ,δυνάμει προφορικής συμφωνίας,αποφάσισαν να ενεργούν συντονισμένα για τον έλεγχο της Εταιρείας,ελέγχοντας δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 76,92% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας και του μετοχικού κεφαλαίου, κατέχοντας συνολικά 10.807.756 μετοχές της Εταιρείας.
To αποτέλεσμα
     Πλέον η εισηγμένη περνά στα χέρια της CP Holdings, σχήμα που είχε ιδρύσει ο Ισραηλινός Sir Bernard Schreier. 
     Το σχήμα συμμετοχών του ισραηλινού (έχει φύγει από την ζωή, την 1η Ιουνίου του 2013) προχωρά τα τελευταία χρόνια σε εξαγορές εταιρειών του κλάδου, όπως λ.χ την Israeli Tractor Company συγχωνεύοντας την με την Zoko Group. Το σχήμα έχει στο χαρτοφυλάκιο του και συμμετοχές στον ξενοδοχειακό κλάδο (Danubius Hotels Group ) που εξαπλώνεται στην Ανατ. Ευρώπη.
     H CP Holdings είναι ο επίσημος Caterpillar φορέας στο Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here