Την ασφαλή επιλογή μιας γνωστής και δοκιμασμένης υποψηφιότητας επέλεξε τελικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκρίνοντας τον Παύλο Μυλωνά για τη θέση του διευθύνοντoς συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα.

Με ομόφωνη απόφαση τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αποφάσισαν να προτείνουν προς το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας  τον εκτελούντα σήμερα χρέη διευθύνοντος συμβούλου Παύλο Μυλωνά για νέο CEO της ΕΤΕ. Την επιλογή πρέπει να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 26 Ιουλίου αφού προηγουμένως συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για να επικυρώσει την επιλογή του ΤΧΣ.

Μετά από 4ωρη συνεδρίαση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέληξε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Μυλωνά. Η διαδικασία επιλογής του νέου CEO για την Εθνική Τράπεζα ολοκληρώθηκε κατόπιν συνεδρίασης τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, όσο και του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε σχεδόν παμψηφεί (με ψήφους 6-1) την υποψηφιότητα Μυλωνά.

Ο Νίκος Καραμούζης, νυν πρόεδρος της Eurobank, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει εντός του 2019, σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι έχει αποσυρθεί από τη διαδικασία επιλογής CEO για την τράπεζα.

  • “Τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για τη εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στη πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις , δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία Εύχομαι καλή επιτυχία.”
Ν. Καραμούζης

Ο Παύλος Μυλωνάς εργάζεται στον Όμιλο της Εθνικής για περισσότερο από 18 χρόνια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here