Η εξαγγελία για μείωση συντελεστών ΦΠΑ καταρχάς σε εστίαση και ενέργεια και από το 2020 στη διαμονή είναι προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών.

Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία κοινοποιεί προς τους κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Υπουργό Τουρισμού και Δημήτρη Λιάκο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

  • «Η ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 01.01.20), είναι εξέλιξη σε σωστή βάση και κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν. 
  • Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι στην εξαγγελθείσα δέσμη μέτρων απουσιάζει πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε, από το 2015, από 13% σε 24%», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος. 

«Υπενθυμίζεται ότι η υπερφορολόγηση στον κλάδο των μεταφορών επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά έχει και ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, λόγω της νησιωτικότητας της χώρας.  Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, που χθες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός», καταλήγει η επιστολή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here