Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου η σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, παρουσία του βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Χρήστου Μπουκώρου, του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου κ. Κώστα Λούλη και άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Με τη σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου η ΕΤΑΔ Α.Ε. αποδίδει στην τοπική κοινωνία μία ακόμη εμβληματική υποδομή, αξιοποιώντας ένα ακόμα ολυμπιακό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της, ανταποκρινόμενη παράλληλα σε ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βόλου για τη χρήση της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη θετική βούληση της Εταιρείας και την πάγια επιδίωξη της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όταν αυτό κρίνεται εφικτό και επωφελές και για τις δύο πλευρές.

  • «H Εταιρεία Ακινήτου Δημοσίου και  οι τοπικοί φορείς υπηρετούμε έναν κοινό στόχο που αφορά στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου για τις τοπικές κοινωνίες, στην αναπτυξιακή τους προοπτική και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Μας ενδιαφέρει να ακούμε, να αφουγκραζόμαστε και να βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες για να επιλύουμε τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις βέλτιστης αξιοποίησης  της δημόσιας περιουσίας», επεσήμανε ο κ. Βλαστός.

Πρόεδρος του νέου φορέα διαχείρισης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Βόλου Τάσος Μπατζιάκας.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο και από τον Κώστα Λούλη, ανέφερε:

  • “Ευχαριστώ τη σημερινή κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον κ. Αυγενάκη, παρότι αντίπαλοι στα αθλητικά δρώμενα, που πρωτοστάτησαν στη μεταβίβαση του πανθεσσαλικού στον Δήμο Βόλου. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2014 μόλις αναλάβαμε τις τύχες της πόλης. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν, την κ. Μακρή, τον κ. Λούλη και ιδιαίτερα τον κ. Μπουκώρο που το τελευταίο διάστημα αφουγκράστηκαν και συνέβαλαν στις αγκυλώσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία. Ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Βόλο η μεταβίβαση αυτή. Σε Κρήτη και σε Πάτρα είχε παραχωρηθεί εδώ και χρόνια. Εδώ στον Βόλο, αναρωτηθείτε τι φταίει. Ίσως το νερό. Θα ειναι μια βιώσιμη λειτουργική μοναδα στη διάθεση χιλιάδων παιδιών και μαθητών. Θα το χαρούν όλοι. Ο Βόλος θα είναι ο πρώτος προορισμός για αθλητικό τουρισμό. Θα γίνει μία κυψέλη πολιτισμού.»

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε ότι

  • «στόχος της Εταιρείας, μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση, είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης ενός σπουδαίου ολυμπιακού ακινήτου, ώστε να μετατραπεί σε ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης που θα συμβάλει στη συνολική ανάπλαση της πόλης του Βόλου και του Νομού Μαγνησίας. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, η ΕΤΑΔ κατάφερε να ολοκληρώσει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία».

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με το Πρωθυπουργικό Γραφείο, με τον βουλευτή  Ν. Μαγνησίας, κ. Χρήστο Μπουκώρο, με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here