Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Εν μέσω πανδημίας προχωρούν, πάραυτα, οι αδειοδοτικές διαδικασίες για τη δημιουργία του πεντάστερου camping στην περιοχή της Βούλας, έργο το οποίο έχει αναλάβει ήδη από πέρυσι η Grivalia.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έδωσε μία ακόμη έγκριση που αφορά τη  μελέτη για την εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης κάμπινγκ στην Ακτή Α΄ Βούλας θέτοντας ως βασικό όρο το σύνολο των απαιτούμενων εκσκαφικών εργασιών να γίνουν υπό την άμεση και συνεχή επίβλεψη αρχαιολόγου, ο οποίος θα προσληφθεί από τον κύριο του έργου για τον σκοπό αυτό, και υπό την εποπτεία της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

  • Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών εντοπιστούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου, μετά από γνώμη του αρμοδίου Συμβουλίου του ΥΠΠΟΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει δώσει το πράσινο φώς για την αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στη «διαμόρφωση της οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης πέντε αστέρων στην ακτή Α΄ Βούλας».

Ανάδοχος του έργου, σε συνέχεια του διαγωνισμού που πραγματοποίησε το 2019 ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία, η οποία συνδέεται με την εταιρεία Ναυσικά (με βασικό μέτοχο τoν όμιλο της Grivalia και 20% συμμετοχή του ομίλου Παπαθεοχάρη), που με τη σειρά της προωθεί τη μεγάλη επένδυση για την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας ως 5άστερο τουριστικό συγκρότημα.

Πέραν του camping, εντός της έκτασης θα λειτουργήσει και σύγχρονος θερινός κινηματογράφος, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η Tanweer. H επένδυση αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι το πεντάστερο glamping να λειτουργήσει για την σεζόν του 2021, κορωνοϊού …επιτρέποντος πάντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here