Στον Δήμο Βόλου περνά το Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά την έγκριση παραχώρησης από την ΕΤΑΔ, μια κίνηση που όπως εκτιμάται θα έχει όφελος για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου που συνδυάζεται με την θετική βούληση της Εταιρείας και της πάγιας θέσης της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτό κρίνεται πρόσφορο και εφικτό και για τις δύο πλευρές, και με στόχο την μέγιστη δυνατή ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.  

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε πως μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή της πόλης, η ΕΤΑΔ κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία που είναι αμοιβαία επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία του Βόλου. Όπως σημείωσε ο κ. Βλαστός στόχος της Εταιρείας μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης ενός σπουδαίου ακινήτου που μπορεί να μετατραπεί σε έναν ουσιαστικό και σύγχρονο πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

  • «Με την συγκεκριμένη συμφωνία προσδοκούμε να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και να υποστηρίξουμε το κοινωφελές έργο του Δήμου Βόλου προς όφελος των τοπικών φορέων και των δημοτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία με την Κυβέρνηση, τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Η ΕΤΑΔ δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης.

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Θα επανέλθει ο τουρισμός

Κατά τ’ άλλα, όπως είχε επισημάνει ο κ. Βλαστός στο φετινό συνέδριο της PRODEXPO, ο τουρισμός, όπως και ο τομέας των logistics – αποθηκευτικών χώρων, θα επανέλθει σταδιακά, αλλά όχι άμεσα στην κατάσταση που βρισκόταν το 2019.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης είχε τονίσει πως η ΕΤΑΔ ως δυναμικός φορέας στον τομέα της ακίνητης περιουσίας επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό της Εταιρείας και των Επιχειρηματικών της Μονάδων, ενώ στρέφει την επενδυτική της πολιτική με ενεργό τρόπο σε κλάδους που αποδεικνύονται πιο ανθεκτικοί σε αυτές τις επιπτώσεις, όπως είναι τα κέντρα logistics και οι αποθηκευτικοί χώροι, οι γραφειακοί χώροι, οι τηλεπικοινωνίες μέσω κεραιών, ο πρωτογενής τομέας και τα ακίνητα με υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διαπιστώνεται ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον και τάση για επενδύσεις, τόνιζε.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here