Η ΑΜΚ σκοπεύει να αποκομίσει οφέλη από τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που θα δημιουργήσει το RRF με έναν νέο κύκλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα, με την ‘Παντελάκης Χρηματιστηριακή’.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή εταιρεία, η κεφαλαιακή ενίσχυση αυξάνει τους δείκτες βασικών κεφαλαίων στο 12.8% και ανοίγει τις επιλογές της Τράπεζας ως προς την χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

Επίσης, οι αναλυτές της “Παντελάκης” Χρηματιστηριακής σχολιάζουν θετικά τις πρωτοβουλίες της

Alpha Bank για περαιτέρω πρωτοβουλίες μείωσης των ΜΕΑ, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του Δείκτη ΜΕΑ στο 7% το 2022 και στο 2% το 2024, ενώ υπογραμμίζουν και τις ισχυρές προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας στα επίπεδα του 10% από 0% το 2020.

Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι τα ιδία ενσώματα κεφάλαια θα φτάσουν τα Ευρώ 5,7 δισ. το 2022, με τις διάφορες κινήσεις για τη δημιουργία κεφαλαίων (πώληση Αλβανίας και Λονδίνου, joint ventures σε διαχείριση ακινήτων και merchant acquiring) να ισοσκελίζουν τον αντίκτυπο της μείωσης προβληματικών δανείων. «Η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας θα φτάσει άρα σε επίπεδα πολύ πάνω από τις εποπτικές απαιτήσεις», καταλήγουν οι αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here