Για χρόνια τους συνέδεε προσωπική φιλία πέραν της επιχειρηματικής που με τον καιρό είχε φτάσει στο σημείο να κάνουν κοινά σχέδια για συμμετοχή στο mega project του Ελληνικού.
Η ιστορία του πως γνωρίστηκαν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο Γκούο Γκουανγκτσανγκ- o billionaire της Fosun- πως ο κινέζος μεγιστάνας έγινε μέτοχος στην Folli Follie, οι οικογενειακές σχέσεις, οι Σπέτσες κ.λ.π, κ.λ.π έχουν γραφτεί κατά κόρον από τα Μέσα την περίοδο που οι business πήγαιναν πρίμα και απέδιδαν κέρδη, φήμη και υπεραξίες.
Η Fosun είναι αλήθεια, πως όταν ξέσπασε η “καταιγίδα” QCM στην Folli Follie, “έβαλε πλάτη¨ αγοράζοντας μετοχές, στηρίζοντας την εταιρεία τις πρώτες δραματικές συνεδριάσεις της κατάρρευσης. Το ποσοστό της Fosun από το 13,8% ανέβηκε σταδιακά στο 16,37% , μέχρις εκεί.
Πλέον οι σχέσεις των δύο δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς το “μπλόκο” και τις ζημίες ύψους 100 plus εκατ. που μετρά η Fosun από την επένδυση της στην Folli Follie χρεώνονται στον κινέζο μεγιστάνα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις εξελίξεις στη συνέχεια.
Η ουσία είναι πως η Fosun έκτοτε δεν διεκδίκησε επί της ουσίας καμία δουλειά στην ελληνική αγορά (λ.χ. στην Εθνική Ασφαλιστική), ο ρόλος της στο mega project του Ελληνικού είναι…μετέωρος, ενώ για την Folli Follie δεν μπορεί να βγει ούτε η παραμικρότερη πληροφορία για την στάση που θα κρατήσει.
Λυτούς και δεμένους, που λένε, έχω βάλει αλλά δεν ακούω ούτε έναν…ψίθυρο.
Συνεπώς αρκούμαι στην διττή απάντηση, που μου έδωσε δικηγόρος βαθύς γνώστης της υπόθεσης-καθότι ενεργεί για λογαριασμό ξένων πελατών του- πως ο άλλοτε φίλος Γκούο ή θα “στρέψει την σκανδάλη” ακολουθώντας σκληρή γραμμή ή θα περιμένει να ολοκληρωθεί η πραγματική εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα, για την αξία της Folli Follie αλλά και για την τύχη της περιβόητης θυγατρικής στο Χονγκ Κονγκ για να κινηθεί ανάλογα.
Εκτός εάν έρθουν τα πάνω κάτω μέσα στο ίδιο το σχήμα της Fosun και τη μετοχική σύνθεση.