“Τίτλοι τέλους…” αλλά μόνο χρηματιστηριακά καθώς διαγράφονται οι μετοχές της πολύπαθης εταιρείας, από το ταμπλό.

Και μπορεί η διαγραφή αυτή να βάζει τέλος στα όσα ακολούθησαν την αποκάλυψη του -κατά γενική ομολογία- μεγαλύτερου σκανδάλου στα επιχειρηματικά/επενδυτικά χρονικά της χώρας, ωστόσο η συνέχεια σε νομικό/δικαστικό επίπεδο καλά κρατεί.


Τόσο όσον αφορά στην εκδίκαση- μετά από ακόμη μία αναβολή, στις τόσες που έχουν προηγηθεί- των μελών του δ.σ της παλαιάς εταιρείας -συμπεριλαμβανόμενων των Κουτσολιούτσων- με την νέα ημερομηνία να έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου.


Οσο την προσπάθεια της διοίκησης- υπό τον Γιώργο Σάμιο- της νέας Folli Follie των 1.000 και πλέον εργαζομένων που με πείσμα επιχειρούν να την κρατήσουν βιώσιμη.

Στις 23 Iανουαρίου θα επιλυθεί η δικαστική εκκρεμότητα για την άρση (ή όχι) της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Στα 33 εκ € με 34 εκατ.€ το ύψος των assets-, συμπεριλαμβανόμενων μετρητών περίπου 3 εκατ. € ζωτικής σημασίας για την ρευστότητα της “νέας Folli Follie”.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, η μετοχή της Folli Follie διαγράφεται από το Χρηματιστηριακό ταμπλό αφού δεν έχει υπάρξει κάποιο -οικονομικό, επιχειρηματικό ή δικαστικό- γεγονός που να δικαιολογεί την διατήρηση της.

Στο δικαστικό κομμάτι, υπάρχει το άρθρο 84 παράγραφος 3 του -σχετικά- νέου Ποινικού Κώδικα (2019).

 

Προβλέπει ελαφρυντικό για τον -οποιοδήποτε- κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του υπήρξε «Υπέρβαση της ευλόγου χρονικής διάρκειας της διαδικασίας» χωρίς δική του υπαιτιότητα.

 

Ποια είναι η εύλογη διάρκεια; Τρία χρόνια.

 

Η δίκη της Follie Follie ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου του 2022 κι αυτό σημαίνει ότι ΑΝ στις 10 Ιανουαρίου 2025 δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, οι κατηγορούμενοι Κουτσολιούτσοι και οι συνεργάτες τους, θα μπορούν να επικαλεστούν το ελαφρυντικό της «υπέρβασης ευλόγου διαδικασίας».

 

Άλλο ελαφρυντικό δεν μπορούν να επικαλεστούν. Ούτε τον πρότερο έντιμο βίο (αφού το έγκλημα τους είχε μεγάλη διάρκεια) ούτε αποκατάσταση θυμάτων ούτε μεταμέλεια.

 

Επομένως, η υπερασπιστική στρατηγική των επιφανών νομικών συμβούλων της οικογενείας, είναι προφανής και εξυπηρετείται από τις συνεχείς αναβολές και την αποχή των δικηγόρων.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μια χρυσή ευκαιρία:

  • Να καταργήσει το δικαίωμα της αποχής των δικηγόρων που δεν υπάρχει σε άλλες πολιτισμένες δημοκρατίας. Όποιος δικηγόρος απέχει, αντικαθίσταται….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ