Είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα. Τα δικά του και των πελατών της Faifax. Eπιμένει στην Ελλάδα παρά τις εξαιρετικά αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Την αισιοδοξία του για τις ισχυρές προοπτικές της Ελλάδας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, σε συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

  • «Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην Ελλάδα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πριν από τρία χρόνια η χώρα δεν είχε πρόσβαση στις αγορές, ενώ πριν από μερικές ημέρες κατάφερε να εκδώσει 30ετές ομόλογο με επιτόκιο κάτω του 2%, με σημαντική ζήτηση από τους επενδυτές, και εξέδωσε 5ετές ομόλογο με σχεδόν μηδενικό κουπόνι.
  • «Η χώρα έχει σημειώσει δραματική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν, το πολιτικό ρίσκο έχει εκμηδενιστεί και στο μυαλό μου η Ελλάδα επέστρεψε. Το πίστευα πριν από τρία χρόνια ότι θα συμβεί αυτό, εάν υπάρξουν φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, και πλέον είναι γεγονός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουάτσα.

Όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής της Fairfax εκτίμησε πως η ανάκαμψη θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμένουν η αγορά και οι θεσμοί.

Όπως τόνισε, η χώρα βίωσε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης στο παρελθόν και τώρα εκτιμάται ότι θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάκαμψη το διάστημα 2021-2022, αλλά κατά την άποψή του η ελληνική οικονομία αναμένεται να εκπλήξει ακόμη περισσότερο με τις επιδόσεις της, όπως συνέβη και με την Ιρλανδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here