Είναι η πρωτόγνωρη ρευστότητα (*), που καθιστά τις εταιρείες ιδιωτικών επενδύσεων βασικό μοχλό των deals παγκοσμίως, με την δραστηριότητα τους να αγγίζει το ιστορικό ρεκόρ των 105 δισ. € (στο πρώτο 6μηνο) έναντι 95 δισ. € (2021)-σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv– εξηγούσε πρόσφατα ο Νίκος Σταθόπουλος.
Πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη- συνεταίρος και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του fund ( με aum 25 δισ) η άποψη του έχει βαρύτητα.
Στα 161 δισ.€ η αξία των επενδεδυμένων κεφαλαίων σε 124 εταιρείες (σε 18 χώρες), στα 5 δισ. οι επενδύσεις του Νίκου Σταθόπουλου σε ελληνικές εταιρείες, έχοντας αφήσει (στο Φόρουμ των Δελφών)…ανοιχτό παράθυρο για το ενδεχόμενο άλλης μίας μέσα στο 2022.
  •  Θα προχωρήσει; υπό τις παρούσες συνθήκες; εύλογο το ερώτημα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με Intrakat- εφοπλιστές αν και το monitoring στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ παραμένει ενεργό.
Πάντως, διακριτά πιο συγκρατημένος χθες στο Συνέδριο του Economist απ’ ότι στους Δελφούς (μέσα Απριλίου) επαναλαμβάνοντας πως στο δίλημμα “αύξηση επιτοκίων ή πληθωρισμός” το πρόβλημα είναι σαφώς στον πληθωρισμό.
  •    ” Κάνω αυτή την δουλειά 25 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί πληθωρισμό σε αυτά τα επίπεδα” όπως είχε πει και σε συνέντευξη του (στο Bloomberg).
    O Νίκος Σταθοπουλος συμπεριλήφθηκε-το 2021- για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους 50 πιο επιδραστικούς deal makers στην Ευρώπη, σε σχετική λίστα των Financial Times.
(*) ξεπερνά τα 4 τρισ$ η ρευστότητα των private equity funds. 
   Το μεγαλύτερο μέρος επενδύεται σε κλάδους με χαμηλότερο βαθμό αβεβαιότητας και μόχλευσης δανείων/υποχρεώσεων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here