Το σχέδιο ανάπτυξης της ΟΛΘ ΑΕ στο Βαλκάνια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήριος Θεοφάνης και ο γενικός διευθυντής Επενδύσεων και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Arthur Davidyan, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και αρμόδιο για τον συντονισμό των οικονομικών υποθέσεων, Koco Angjushev στη γειτονική χώρα.

  • Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΟΛΘ ΑΕ στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό η ενδεχόμενη συνεργασία με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας».

Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών και εξαγωγών της γειτονικής χώρας, με χρήση εμπορευματοκιβωτίων, πραγματοποιείται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος της κοινοπραξίας των επενδυτών για τον ΟΛΘ είναι αφενός η υλοποίηση της αναγκαίας μεγάλης επένδυσης στον έκτο προβλήτα, ώστε να μπορέσουν να προσελκυστούν μεγαλύτερα πλοία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να παίξει γεωστρατηγικό ρόλο στις μεταφορές, καθώς επίσης και η ανάπτυξη logistics στα Βαλκάνια, μαζί με αναδιοργάνωση της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε προ ημερών ο νέος εξοπλισμός, κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, που απέκτησε ο ΟΛΘ μέσω της πρόσθετης επένδυσης (πέραν των υποχρεωτικών που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here