Νέα υπηρεσία τακτικών δρομολογίων για τη μεταφορά εμπορευματοκιβώτιών με τρένο, η οποία θα συνδέει σε εβδομαδιαία βάση τον λιμένα Θεσσαλονίκης με τα Σκόπια, εγκαινιάζει στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 η ΟΛΘ ΑΕ.

Τα τρένα, όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση, θα αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη, και θα φτάνουν στα Σκόπια την ίδια ημέρα, ενώ η παροχή της νέας υπηρεσίας συνδυασμένων μεταφορών είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με 11 ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Υπενθυμίζοντας ότι συμπληρώνεται ένα έτος από την έναρξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της πόλης Νις, της Δημοκρατίας της Σερβίας, η εταιρεία σημειώνει ότι με την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις δύο πόλεις, εντείνει το αποτύπωμα της στον τομέα των υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών, προσφέροντας στους πελάτες της αξιόπιστες, αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές μεταφορών. «Πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνδεσιμότητας του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», επισημαίνεται.

«Η νέα υπηρεσία συνδυασμένων μεταφορών προσφέρει κλιματικά ουδέτερες μεταφορές από τον λιμένα Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, συνεισφέροντας σημαντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) που σχετίζονται με τον κλάδο των μεταφορών», σημειώνει ο εκτελεστικός πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα του λιμανιού, καθώς και το διεθνές δίκτυό της στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών, γεγονός που φέρνει την πόλη εγγύτερα σε πελάτες στη ΝΑ και Κεντρική Ευρώπη.

«Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι έτοιμη να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων, με βάση τη ζήτηση των πελατών», σημειώνει ο ίδιος και επαναλαμβάνει ότι μόνο με τον συνεχή εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών, θα είναι εφικτή και η περαιτέρω ανάπτυξη νέων και καινοτόμων υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών.