Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συζητήσεις της MYTILINEOS με την IMERYS για την εξαγορά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η εισηγμένη ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η Εταιρεία θα ενημερώσει εγκαίρως κατά την πάγια τακτική της, τόσο το επενδυτικό κοινό όσο και τις αρμόδιες αρχές, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αποβλέπει στην καθετοποίηση της παραγωγής, καθώς η Imerys είναι εκ των βασικών προμηθευτών σε βωξίτη.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η Mytilineos είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την Imerys την οποία έλυσε υπέρ της εισηγμένης η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή μάλιστα είχε διατάξει την τελευταία να προμηθεύσει με συγκεκριμένες ποσότητες βωξίτη τη Mytilineos απειλώντας με ημερήσιο πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η κίνηση σχετίζεται και με την προσπάθεια από τον ελληνικό όμιλο να προχωρήσει την παραγωγή γάλλιου συμβάλλοντας στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές (σήμερα το 71% των αναγκών καλύπτεται από την Κίνα).

Το γάλλιο είναι απαραίτητο για πολυάριθμες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Υπάρχει στα smartphones, στις ηλιακές κυψέλες, σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, καθώς και σε τσιπ υπολογιστών. Γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κατατάσσει ως “στρατηγικής σημασίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here