Είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να αλλάξει…χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολλά που αφορούν στην πραγματική οικονομία, τις νέες επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας, ζητήματα που δυσλειτουργούσαν και πριν την Κυριακή.

Ενα από τα σημαντικά, η δυσκολία/βραδύτητα με την οποία δάνεια/χορηγήσεις από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης αργούν (ή δεν φτάνουν) στον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Κοινός τόπος πως πέραν των τραπεζών, μερίδιο ευθύνης– και μάλλον το μεγαλύτερο- έχει το γραφειοκρατικό πλαίσιο δομής της χώρας.

Πολλές οι περιπτώσεις εταιρειών που αν και εξασφάλισαν την χορήγηση, πήραν το Ο.Κ της τράπεζας δεν έχουν λάβει ακόμη τα κεφάλαια είτε γιατί κάποια αδειοδότηση έχει κολλήσει σε κάποια υπηρεσία, είτε επειδή αργεί να “κλείσει” ο σχετικός φάκελος.

Το αρνητικό με τα δάνεια/χορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πως “λειτουργούν” με συγκεκριμένες προθεσμίες και ορόσημα.

Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για τουλάχιστον 2 εισηγμένες που έχουν ξεκινήσει τα επενδυτικά σχέδια τους- κατασκευή εγκαταστάσεων-νέας μονάδας παραγωγής και αγορά εξοπλισμού- τα σημαντικά για αυτές κεφάλαια έχουν “κολλήσει” σχεδόν 2 μήνες
σε κάποια υπηρεσία του Δήμου/Νομαρχίας…