Οι θετικές επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας, που αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την γερμανική, έφερε χαμόγελα στο Μέγαρο των Ηλυσίων και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος και η χώρα του βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στους κόλπους της Ευρώπης και διεκδικούν ρόλο σημαντικού παίκτη και στην υπερεθνική σκακιέρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας, η οποία στο τρίτο τρίμηνο έτρεξε με ρυθμό 0,3%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, τη στιγμή που η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε ταχύτερα του αναμενομένου και το Εμπορικό Επιμελητήριό της προειδοποίησε ότι οι εξαγωγές της θα συρρικνωθούν το επόμενο έτος.

Ο αριθμός των νεοϊδρυθεισών εταιρειών έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ από την εκλογή του Μακρόν.

Το Bloomberg θεωρεί πως θετικά επιδρούν στη οικονομία η πολιτική μείωσης των φόρων αλλά και η μικρότερη εξάρτηση από τις εξαγωγές.

Αντικατοπτρίζει, επίσης, τα πρόωρα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που αποσκοπούν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, με δεδομένο μάλιστα πως το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Γαλλία έχει ενισχυθεί λόγω των περικοπών στους εταιρικούς φόρους του Μακρόν, αλλά και την αύξηση της απασχόλησης μετά τις αλλαγές στον εργατικό νόμο. Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεοϊδρυθεισών εταιρειών έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ από την εκλογή του Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here