Ευρύτατης εκτίμησης και αναγνώρισης για το έργο της ομάδος της οδού Ομήρου, τυγχάνει ο Δημήτρης Τσάκωνας , επικεφαλής του  ΟΔΔΗΧ σε μία περίοδο κομβική στην προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητα.
       Από τα…σπλάχνα του Οργανισμού, επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Στέλιου Παπαδόπουλου και εκ των ελαχίστων ειδικών επί θεμάτων όπως αυτό της ανταλλαγής σειράς εκδόσεων κρατικών τίτλων (τον Νοέμβριο του 2017), τον αντικατέστησε μετά την αποχώρηση του και μετεγγραφή του στην J P Morgan (τον Ιανουάριο του 2018) ως…προσωρινός και ευτυχώς παρέμεινε μέχρι και τώρα σε αυτή την καίρια θέση. Αυτό, που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ο Δημήτρης Τσάκωνας δεν είναι ένα προβεβλημένο μεγαλοστέλεχος που διορίστηκε στον Οργανισμό με παχυλό μισθό. Αντιθέτως παραμένει…υπηρέτης του Δημοσίου (και βάσει αυτής της σχέσης οι αμοιβές του) και…στρατιώτης, όπως ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του.
      Το θετικό της υπόθεσης είναι, πως έχει άριστες σχέσεις τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα όσο και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα τα κρίσιμα 24ωρα για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου βρέθηκε στο Μαξίμου για να αναλύσει εκ του σύνεγγυς όλη την κατάσταση και τις λεπτομέρειες για την νέα έξοδο της χώρας στις αγορές. Μίας εξόδου, που εκ του αποτελέσματος αποτιμήθηκε θετικά από τα funds και τις αγορές.
      Ενα εξειδικευμένο …πολυεργαλείο, λοιπόν, σε μία τόσο νευραλγική θέση και μία ομάδα, αυτή της Ομήρου, που όντως επιτελούν έργο.
Η επιτυχής έκδοση του 7ετούς -λένε πολλοί τώρα – δίνει περισσότερους πόντους- πλέον- για μία νέα έκδοση- εφ΄ όσον βεβαίως το “επιτρέπουν” οι αγορές από φθινόπωρο και μετά. Μάλιστα θα προχωρούσα ένα βήμα παραπέρα διακινδυνεύοντας την εκτίμηση πως αυτή θα μπορούσε να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου, πριν την ΔΕΘ. Θα έχουν προηγηθεί κατ΄αρχήν η αξιολόγηση του οίκου Fitch (σε λίγες μέρες, στις 3 Αυγούστου) αλλά κυρίως η…κρησάρα του Moody’s στις 23 του ιδίου μηνός. Χωρίς να αποκλείω, εν των μεταξύ να έχει γίνει αναβάθμιση του τραπεζικού κλάδου, στο διάστημα τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here