Επιβεβαίωσε η Αon το ενδιαφέρον της για εξαγορά της Willis Tower Watson- είχε προηγηθεί η συγχώνευση MMC-JLT

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση των συνομιλιών, η Aon ανακοίνωσε ότι το deal δεν θα προχωρήσει

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο «μέτωπο» των διαπραγματεύσεων Aon-Willis Tower Watson, η αίσια έκβαση των οποίων θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο όμιλο μεσιτών ασφαλίσεων στον κόσμο.  Λίγες ώρες αφότου η Aon επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση την ύπαρξη των συνομιλιών, ανακοίνωσε ότι τελικά το deal δεν θα προχωρήσει.

“H Aon επιβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να επιδιώξει αυτόν τον επιχειρηματικό συνδυασμό», ανέφερε η νέα ανακοίνωση του ομίλου, προσθέτοντας ότι «αξιολογεί τακτικά μια σειρά δυνητικών ευκαιριών εντός και πέριξ του κλάδου της. Σε αυτό το πλαίσιο, η Aon είχε εξετάσει τις δυνατότητες σε σχέση με την Willis Tower Watson. Από τη στιγμή που η είδηση για  το ενδιαφέρον της Aon διέρρευσε στα ΜΜΕ,  η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να το κοινοποιήσει καθώς η WTW είναι Ιρλανδική εταιρεία που υπόκειται στο ιρλανδικό δίκαιο»

Πιθανή συγχώνευση μεταξύ των δυο εταιρειών θα δημιουργούσε έναν κολοσσό παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών με τζίρο 19 δις. ευρώ, που θα στέγαζε την μεγαλύτερη εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων στον κόσμο.

Νωρίτερα το IW είχε γράψει:

Τεκτονικές αλλαγές στον κλάδο μεσιτών ασφαλίσεων θα φέρει –εάν τελεσφορήσει- το κυοφορούμενο deal εξαγοράς της Willis Tower Watson (WTW), του “νούμερο 3» παγκοσμίως, από την Aon.

Σε συνέχεια διαρροών στα ΜΜΕ, το πρωί της Τετάρτης, η Aon επιβεβαίωσε επισήμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς WTW, η μετοχή της οποίας σημείωσε άλμα 8% μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα.

Η εξαγορά της WTW θα καθιστούσε την Aon τον μεγαλύτερο μεσίτη ασφαλίσεων στον κόσμο, με την εταιρεία να ξεπερνά τον σημερινό leader του κλάδου Marsh & McLennan (MMC), τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά της JLT από την τελευταία.

H Aon ανακοίνωσε επίσημα τις προθέσεις της –σύμφωνα με τους κανόνες της ιρλανδικής νομοθεσίας-,  διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «πρώιμο στάδιο» και ότι το δυνητικό deal θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών και θα συνδυάζει τις δραστηριότητες και των δυο ομίλων. H Aon τόνισε επίσης ότι «οι βασικές παράμετροι της συμφωνίας τελούν υπό αξιολόγηση και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποια συναλλαγή θα λάβει χώρα, ούτε βέβαια για τη μορφή και τους όρους της δυνητικής συναλλαγής». Κατέληξε δε λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here