Διευρύνει την επενδυτική του στρατηγική ο Όμιλος Μυτιληναίου, αναλαμβάνοντας έργο κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Τομπρούκ της Λιβύης που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Libya 24 και τα όσα δήλωσε ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Αθήνα Μοχάμεντ Γιούνες Μπασίρ, η λιβυκή πρεσβεία στην Ελλάδα διαδραμάτισε ρόλο στην παρουσία του ομίλου Μυτιληναίου στη Λιβύη (εκδίδοντας βίζες για τα μέλη του προσωπικού σε χρόμνο ρεκόρ), πραγματοποιώντας πολλές συναντήσεις με τη διοίκηση του ομίλου  στην Ελλάδα, λόγω του ισχυρού ενδιαφέροντος τόσο των ελληνικών όσο και εν γένει των ευρωπαϊκών εταιρειών στη Λιβύη.

Εξήγησε, επίσης, ότι η χώρα σύντομα θα έχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες υψηλού επιπέδου, καθώς η χώρα ήδη βγαίνει από το καθεστώς του πολέμου και πλησιάζει την έναρξη της φάσης της ανοικοδόμησης.

Ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος Μυτιληναίος  θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες κι ο εταίρος της για την κατασκευή του έργου στη Λιβύη, η αμερικανική General Electric, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς στον κόσμο, συμπλήρωσε ο πρεσβευτής.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τον πρεσβευτή, θα αποτελέσει άλμα και θα ωφελήσει σημαντικά τον ενεργειακό τομέα στη Λιβύη. Η κατασκευή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο και η παραγωγή του θα καλύψει μεγάλο μέρος της ζήτησης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here