Σε διαδικασία διερεύνησης των συνθηκών προκειμένου να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην έκδοση τετραετούς ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο ΟΤΕ. Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεση Cosmote Fiber To The Home (FITH) στο Παλαιό Φάληρο μάθαμε ότι διοργανωτές του νέου ομολογιακού έχουν οριστεί οι DEUTSCHE BANK και MORGAN STANLEY.

Όπως εκτιμάται θα διατεθεί κυρίως για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία του ΟΤΕ στις 31 Μαρτίου 2018, ο συνολικός δανεισμός του ανερχόταν σε 1.513,9 εκατ. ευρώ και ο καθαρός (μείον διαθέσιμα) σε 748 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών του υποχρεώσεων λήγει τη διετία 2019-2020.

Ομολογιακό δάνειο ύψους 347 εκατ. ευρώ λήγει το 2019 και το δεύτερο ύψους 696 εκατ. το 2020. Επίσης, το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (FITH).

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη Cosmote FΙΤΗ θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σταδιακά, η κάλυψη FITH του ΟΤΕ θα φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here