Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Εrnst & Υoung, “European Attractiveness Survey“, χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να δείξει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα…

Ο αριθμός των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2017 από 13 σε 24, δημιουργώντας 1.194 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ΑΞΕ (8) προήλθε από τις ΗΠΑ, ενώ 3 έγιναν από το Ηνωμένο Βασίλειο και από 2 από Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Δανία.

Οι κλάδοι που προσέλκυσαν τις περισσότερες ΑΞΕ είναι η αγροτική παραγωγή και τα τρόφιμα (7), οι επαγγελματικές υπηρεσίες (4), οι μεταφορές και τα logistics (3), και η ψηφιακή τεχνολογία (3).

Όπως προκύπτει από την έκθεση, η Ευρώπη προσέλκυσε επίπεδα ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) το 2017, με 6.653 έργα.

Ωστόσο, εξαιτίας της ενίσχυσης των γεωπολιτικών ανησυχιών, η αύξηση των επενδύσεων στην Ευρώπη επιβραδύνθηκε για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια (σε 10%), έχοντας επιτύχει κατά μέσο όρο αύξηση κατά. Παράλληλα, η διάθεση των επενδυτών εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξη, με το 50% των 500 επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα (έναντι 35% το 2017) να εκτιμά ότι η ελκυστικότητα της Ευρώπης θα βελτιωθεί κατά το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here