Στο ‘’φούλ’’ η προετοιμασία για τα έργα στο Ελληνικό, όπου οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραμένουν σε ρόλο- κλειδί για τις εγκρίσεις.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων καλείται να αποφασίσει για τις αλλαγές που έχουν γίνει, σε σχέση με τις αποφάσεις του Ιανουαρίου του 2021, ως προς τη  την έγκριση ή μη της τροποποίησης της εγκεκριμένης ‘’μελέτης αρχιτεκτονικής τοπίου και αρχιτεκτονικών κατασκευών κατ΄ εξειδίκευση του Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής’’ στη ζώνη προστασίας των χαρακτηρισμένων ως μνημείων τριών υπόστεγων της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σημειωτέον ότι αυτή την περίοδο τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών εντός της έκτασης.

Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ καθώς και για το ενδιάμεσο κτίριο, που τα συνδέει.

Σε αυτά τα κτίρια  στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

  • Το εργοτάξιο στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν στο χώρο. Στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα.

Γεωτρήσεις για διάφορους λόγους (περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κλπ) βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο.

Παράλληλα λόγω του ότι το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here