Λίγο πριν την εκκίνηση βρίσκεται το μεγάλο project της Dimand στη Θεσσαλονίκη, μία επένδυση της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ συνολικά.

Ο λόγος για το συγκρότημα γραφείων που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Εδώ θα γίνει ένα κτήριο landmark με την υπογραφή της Dimand

Έχοντας ήδη λάβει έγκριση μέσα στο καλοκαίρι από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να περάσει τώρα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων δεδομένου ότι βρίσκεται πλησίον του χαρακτηρισμένου, από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», συγκροτήματος κτιρίων του πρώην Ζυθοποιείου «Φιξ» και του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ επίσης ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», συγκροτήματος του παλαιού αντλιοστασίου της Εταιρείας Υδάτων Θεσσαλονίκης.

Το επενδυτικό πλάνο αποτελείται από δύο φάσεις.

  • Στην 1η φάση θα κατασκευαστούν τα πρώτα 15.000 τ.μ. γραφείων ενώ
  • στη 2η φάση τα υπόλοιπα 16.000 τ.μ.

Το νέο business park θα κατασκευαστεί σε στρατηγικό σημείο δεδομένου ότι το ακίνητο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και τα δικαστήρια, κι επίσης σε άμεση σύνδεση με το κέντρο της πόλης.

Σε αντιστοιχία με τα κτίρια του βιομηχανικού συγκροτήματος Zυθοποιίας ΦΙΞ, οι προτεινόμενοι απλοί, στιβαροί κτιριακοί όγκοι «διαμορφώνονται με λιτές όψεις, από διακοσμητικούς συμπαγείς οπτόπλινθους (τούβλα), ενισχύοντας την πρόθεση σύνδεσης με το υφιστάμενο δομημένο περιβάλλον», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Το νέο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος ιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα Gold.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here