Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών FED επέβαλε πρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Η Deutsche Bank κατηγορήθηκε ότι διεκπεραίωσε ύποπτες συναλλαγές αξίας άνω των 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δανέζικη Danske Bank μεταξύ 2007 και 2015, οι οποίες σύμφωνα με την Fed υπόκεινται σε

  • «κακούς εσωτερικούς ελέγχους και διαδικασίες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 200 δισ. ευρώ λέγεται ότι «ξεπλύθηκαν» από την Εσθονική θυγατρική της Danske Bank.

  • «Η γερμανική τράπεζα δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν το 2015 και το 2017 και δεν έχει διενεργήσει επαρκείς ελέγχους στην προηγούμενη επιχειρηματική της σχέση με την εσθονική θυγατρική της δανέζικης Danske Bank»

ανέφερε η FED.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank αντέτεινε ότι έχει λάβει μια σειρά από βήματα για το θέμα και ότι η FED έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στην Danske Bank είχε επιβληθεί πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ.

Η δανέζικη τράπεζα παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε αμερικανικές τράπεζες μεταξύ 2008 και 2016.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη , η εσθονική θυγατρική της Danske παρέσυρε, μεταξύ άλλων, Ρώσους πελάτες με την προοπτική να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here