Σε εξαγορά χαρτοφυλακίου με φωτοβολταϊκά  ισχύος 14 MW που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης στην Ιρλανδία προχώρησε η MYTILINEOS, η οποία θα επωφεληθεί από τα CFD’s στις δημοπρασίες για ΑΠΕ στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και μόλις ενεργοποιηθούν τα έργα θα μπορεί να παρέχει «πράσινη ενέργεια» σε περισσότερα από 4.000 σπίτια, αντισταθμίζοντας εκπομπές από 7.000 τόνους άνθρακα ετησίως.

Η εξαγορά της MYTILINEOS έγινε από την Elgin Energy μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ανάπτυξης έργων ηλιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).

Ο γενικός διευθυντής του Τομέα RSD, Νίκος Παπαπέτρου δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε ξανά με μία προοδευτική εταιρεία ανάπτυξης έργων ηλιακής ενέργειας, όπως η Elgin Energy. Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Τομέα RSD, διότι θα επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Τα συγκεκριμένα έργα αποδεικνύουν επίσης το ενδιαφέρον μας για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Elgin Energy,  Ronan Kilduff δήλωσε: «Η συναλλαγή αυτή στηρίζει την ισχυρή μας συνεργασία με τη MYTILINEOS και αποτελεί επιπλέον απόδειξη ότι τα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν καθιερωθεί ως μία οικονομικά αποδοτική τεχνολογία ανανεώσιμης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας. Με ταχύτερους χρόνους εγκατάστασης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ΑΠΕ, η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον σε θέση να επιταχύνει τους στόχους απεξάρτησης από τον άνθρακα στο δίκτυο ηλεκτρισμού και να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2050».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here